Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković čestitao Dan opštine Kolašin: Autoput i skijalište Kolašin 1600 daju novu vrijednost i šanse za bolji život

Premijer Marković čestitao Dan opštine Kolašin: Autoput i skijalište Kolašin 1600 daju novu vrijednost i šanse za bolji život
Datum objave: 27.08.2019 13:46 | Autor: KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Dan opštine Kolašin lokalnom rukovodstvu, odbornicima i građanima ističući da će brojne aktivnosti koje se realizuju doprinijeti ubrzanom razvoju Kolašina u narednim godinama.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Kolašin Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Skupštine opštine Milanom Đukićem kao i potpredsjednikom Opštine Danilom Medenicom, premijer Marković je istakao značaj unapređenja putne i komunalne infrastrukture kao ključnih preduslova za razvoj grada i bolji život građana.

U tom kontekstu, predsjednik Vlade je istakao gradnju autoputa i skijališta Kolašin 1600 koji stvaraju novu vrijednost ne samo za ovu opštinu već i za Sjever i cijelu Crnu Goru. Doprinos poboljšanju kvaliteta infrastrukture daće se i kroz Kapitalni budžet u koji će biti uključeno nekoliko projekata vezanih za Kolašin.

Premijer je pohvalio napore lokalne administracije na stabilizaciji javnih finansija i ohrabrio ih da nastave i ostvare još bolje rezultate na tom planu.

Predsjednik opštine Bulatović je informisao o investicionom zamahu u Kolašinu i naglasio da je za uspješnu realizaciju, posebno značajna ulaganja u turizmu i izgradnju novih hotela, važno urediti prostorno-plansku dokumentaciju za šta je Vlada stvorila pretpostavke.

On je dodao da je lokalna administracija napravila pomake i u oblasti poljoprivrede kao i da su značajno ulagali u sport i kulturu u Kolašinu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE