Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković na sastanku Socijalističke internacionale: U CG više od dvije decenije pobjeđuje politika multietničnosti i multikulturalnosti i na to smo ponosni

Premijer Marković na sastanku Socijalističke internacionale: U CG više od dvije decenije pobjeđuje politika multietničnosti i multikulturalnosti i na to smo ponosni
Datum objave: 27.09.2018 18:17 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
      
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je u Njujorku na sastanku Socijalističke internacionale da u Crnoj Gori već više od dvije decenije snažno pobjeđuje politika koja je zasnovana na vrijednostima socijalističke internacionale – a to su vrijednosti mira, stabilnosti, suživota, solidarnosti i multietničkog i multivjerskog sklada. „Na tome je zasnovana naša dugovječnost i na to smo ponosni“ rekao je predsjednik Vlade na sastanku održanom na marginama 73. zasijedanja Generalne skupštine UN.

Premijer je rekao da je zahvaljujući tim vrijednostima Crna Gora prošle godine postala članica NATO-a i da šest godina uspješno pregovara sa EU o članstvu.

Govoreći o globalnim temama premijer je rekao da je danas ugrožen multilateralizam i da su principi solidarnosti i zajedništva dovedeni u pitanje i da danas postoje pokušaji da nacija bude iznad zajedničkih vrijednosti.

„Mi mislimo da u multilateralizmu ne mora dolaziti do sukoba nacija i država nego do spajanja vrijednosti i kultura koje nas povezuju. Te vrijednosti i kulture nam daju novi sadržaj i nove mogućnosti za nas, više slobode za pojedinca i veću perspektivu za naše države. Zato ovdje saopštavam i potvrđujem naše opredjeljenje da multilateralizam nema alternativu“ – rekao je premijer Duško Marković dodajući da treba pružiti otpor svima koji rade suprotno i koji žele da ovaj svijet i naše države učine prostorima u kojima nema multietničkog i multivjerskog sklada i zajedništva i solidarnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE