Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић у Котору: Видио сам три аспекта одговорне власти – инвестирање у будућност, успјешну валоризацију културне баштине и бригу о грађанима

Премијер Марковић у Котору: Видио сам три аспекта одговорне власти – инвестирање у будућност, успјешну валоризацију културне баштине и бригу о грађанима
Датум објаве: 16.07.2020 21:48 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


„Моја данашња посјета Котору је показала три аспекта одговорне власти: Прво, инвестирање у будућност, у развој, друго, успјешну и квалитетну валоризацију културне баштине града Котора и читавога Залива и треће, бригу о здрављу становништва и о његовој сигурности и просперитету“ – оцијенио је вечерас предсједник Владе Душко Марковић након радне посјете Котору.

Реконструисани Дом здравља

Премијер је обишао Дом здравља гдје су управо завршени реконструкција и опремање простора Организационе цјелине изабраних доктора за одрасле, површине 550 м². Реконструисан је и модернизован комплетан простор, набављена савремена опрема и обезбјеђени квалитетнији услови како за рад запослених, тако и за боравак пацијената.

У оквиру инвестиције комплетан простор је опремљен новим мобилијаром и медицинским апаратима. Вриједност инвестиције је око 120.000 €, која је је обезбијеђена дијелом из буџета Фонда за здравствено осигурање, а већим дијелом је обезбиједио Дом здравља Котор, из сопствених средстава.

Подземни пролаз – за сигурност грађана и туриста

Предсједник Владе Душко Марковић и предсједник Општине Котор Жељко Апрцовић отворили су подземни пролаз испод магистралног пута Котор – Херцег Нови вриједан више од 1.600.000 еура. Пролаз је опремљен електричним покретним степеницама и посебним лифтовима за особе са инвалидитетом.

Овом инвестицијом регулише се пјешачки саобраћај, који је представљао проблем и онемогућавао континуирано одвијање колског и пјешачког саобраћаја у ужем градском подручју, посебно у љетњим мјесецима када је због доласка великог броја крузера, предметна локација додатно оптерећена туристима са крузера који желе остварити ближи контакт са Старим градом и његовим знаменитостима.

Рестаурација зграде Затвора у Старом граду Котору

Задовољство је премијер исказао обиласком зграде Старог затвора која се реконструише у креативни хаб са резиденцијалним капацитетима. У овом простору ће након изведених радова и опремања постојати капацитети за боравак умјетника (једнокреветни и двокреветни апартмани), рад умјетника (атеље и студио, у зависности од области), организацију радионица, семинара и конференција, као и кафе бар са кухињом. Дио простора ће бити уступљен на коришћење локалним умјетницима и креативним предузетницима.

Укупна вриједност одобреног пројекта је 4.281.675,26 €, а буџет Министарства културе, као главног партнера, износи 1.271.336,81€, а национално кофинансирање из сопственог буџета 190.700,53 €.

Отворен нови хотел „Блуе Котор Баy“ са пет звјездица

Предсједник Владе је отворио и реконструисани хотел Блуе Котор Баy који је настао на мјесту некадашњег Хотела Врмац.

Премиум ризорт и здравствени комплекс са пет звјездица у склопу Института „Врмац“, у власништву је предузећа „Кролбаy“. Инвестиционо-развојни фонд је финансирао овај пројекат 7.000.000 €. Комплетна реконструкција објекта урађена је за само осам мјесеци.

Објекат ће радити током цијеле године, а предвиђен је као хотел за старије од 16 година. Капацитет хотела је 106 смјештајних јединица са 216 лежаја.

Објекат има спа и wеллнесс, властиту плажу и ресторан на пла��и. Отварање здравственог центра се планира на јесен.

Доста су грађани Котора били таоци неодговорне политике

Премијер Душко Марковић је закључио на крају посјете да су грађани Котора нажалост у претходном периоду били жртва једне неодговорне политике. „Али данас видимо да је Котор град у којем се ради, у којем се има визија о будућности и који се развија. Потврда томе су и више од 10,5 милиона еура вриједни објекти – завршени или у раду – које сам данас обишао“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете Котору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ