Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату: Влада треба да брине о својим запосленима

Предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату: Влада треба да брине о својим запосленима
Датум објаве: 29.04.2020 15:43 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Душко Марковић рекао је на Премијерском сату посланику Неђељку Рудовићу из Клуба СНП-ДЕМОС да понавља да рјешавање стамбених потреба не види као привилегију, већ као потребу те да сматра да Влада треба да брине о својим запосленима, и о својим најбољим кадровима.

„Један број људи из јавне администрације или значајан број људи из јавне администрације и установа, који су се нашли у одлукама Комисије за стамбена питања, управо ових дана је био у првом реду одбране здравља и живота наших грађана; односно на очувању сваког аспекта јавног интереса у данима епидемије Коронавируса.Насупрот њима, као што знате, око себе имамо и оне који, сакривени под јорганом, биљеже минусе, и чекају да прође опасност па да наметну философију среских потказивача из приповједака Радоја Домановића.“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је подсјетио да је прошле године казао да је спреман на поновно сагледавање текста Одлуке о начину и критеријумима за рјешавање стамбених потреба функционера; и да је спреман да скине ознаку тајности са имена функционера који су на овај начин ријешили стамбено питање те да је и једно и друго учинио.

„Подсјетићу Вас, свега неколико дана након нашег разговора овдје у Парламенту, објављен је списак функционера који су стамбена питања ријешили под повољним условима, а који су то остварили у мандату 41. Владе - тј. ове за чији сам рад ја одговоран. Такође, дао сам инструкцију потпредсједнику Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику - да формира Радну групу за преиспитивање правног оквира којим је уређено питање рјешавања стамбених потреба функционера и државних службеника и намјештеника. Он је то учинио на начин што је формирао мултиресорску радну групу у којој су, између осталих, и представници Агенције за спречавање корпуције, јер је и са те адресе на ову тему било доста интерсовања и интереса да се учествује у прекомпозицији постојећег нормативног оквира. Током нашег претходног разговора у Парламенту казао сам и да ћу уважити сваку добронамјерну сугестију у погледу измјене критеријума за додјелу станова под повољнијим условима. Од Вас је нијесам добио. А очекивао сам је, и то баш – добронамјерну. Дакле, у овом нашем дијалогу, једино Ви по овом питању нијесте ништа урадили! А као посланик, могли сте. Имали сте, изгледа, преча посла на неким другим питањима, да не кажем кампањама.“ – казао је предсједник Владе.