Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић пред почетак састанка лидера НАТО-а: Очекујем важне одлуке, биће ријечи и о Балкану, С. Македонија је ту

Премијер Марковић пред почетак састанка лидера НАТО-а: Очекујем важне одлуке, биће ријечи и о Балкану, С. Македонија је ту
Датум објаве: 04.12.2019 09:40 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић саопштио је пред почетак Самита НАТО-а, који се одржава у Лондону, да је састанак лидера земаља савезница добра прилика за Црну Гору да потврди своју припадност Алијанси која је од круцијалног значаја за нашу безбједност, али и за безбједност региона у цјелини.

„Данас на Самиту очекујем важне одлуке које ће унаприједити политике самог НАТО-а и наравно ојачати његову способност да доприноси глобалном миру и стабилности. Седамдесет година је Алијансе, вјерујем да ће и овај датум оснажити способност Алијансе као политичког и безбједносног глобалног актера у будућности“ – рекао је предсједник Марковић приликом доласка на Самит.

На питање новинара да ли ће Балкан бити тема о којој ће бири ријечи на састанку лидера премијер Црне Горе је одговорио потврдно.

„Данас ће НАТО сасвим сигурно потврдити своју опредијељеност Западном Балкану и политици проширења када је у питању Западни Балкан. Данас је Сјеверна Македонија присутна на Самиту“ – рекао је наш премијер.

На састанку учествује, поред предсједника држава или влада чланица НАТО-а и генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг и предсједник Владе Сјеверне Македоније Зоран Заев.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ