Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић задовољан конференцијом у Лондону: Велико је интересовање инвеститора за нашу земљу и за наш јединствени пројекат економског држављанства

Премијер Марковић задовољан конференцијом у Лондону: Велико је интересовање инвеститора за нашу земљу и за наш јединствени пројекат економског држављанства
Датум објаве: 13.11.2019 17:52 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић исказао је задовољство успјехом представљања наше земље у Лондону на XИИИ глобалној конференцији о држављанству рекавши да је то била прилика да пред реномираним пословним људима из цијелог свијета пошаљемо поруку да је Црна Гора престижна инвестициона дестинација и пожељна за улагање капитала.

„Нема боље прилике него да потенцијале Црне Горе представимо у Лондону, једном од највећих бизнис центара у свијету у којем се срећу бизнисмени и са Истока и са Запада. Веома сам задовољан што је исказано велико интересовање за наш програм и што ће сасвим сигурно то интересовање бити преточено у конкретне иницијативе и у конкретне процедуре које ће допринијети развоју пројеката у сектору туризма и пољопривреде и на тај начин подстаћи даљи раст наше економије и развој“ – рекао је предсједник Владе након обраћања учесницима конференције.

Премијер је казао да ћемо из тог програма не само подстаћи нове инвестиције већ и обезбиједити додатни новац за развој капиталне инфраструктуре.

Као посебно важно предсједник Владе је истакао чињеницу да је наш модел, који смо промовисали, јединствен и да захваљујући ангажовању квалитетних агенција за маркетинг и за безбједносне провјере нема могућности компромитације пројекта.

„Овдје су се сви увјерили да је наш програм јединствен да то није продаја некретнина и имовине ради брзог прилива нова у буџет већ ради прилива новаца на дуже стазе у буџет, да смо обезбиједили транспарентност и законитост и сигурност улагања“ – казао је на крају конференције предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ