Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Марковић на конференцији о раном развоју дјеце: Бенефите раста и стабилности осјетиће најмлађи

Премијер Марковић на конференцији о раном развоју дјеце: Бенефите раста и стабилности осјетиће најмлађи
Датум објаве: 22.10.2019 10:22 | Аутор: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић казао је да морамо разумјети да образовање не почиње поласком дјетета у школу, те да је тешко, ако не и немогуће надокнадити оно што се пропусти у првим годинама живота.

„Црна Гора је неповратно постала дио модерног и напредног свијета. Да би као друштво опстали у глобалној утакмици, морамо стварати услове да наше будуће генерације ни у чему не заостају за вршњацима из најразвијенијих друштава. А понајмање у свом образовном капацитету“, казао је премијер Марковић отварајући конференцију „Инвестирање у ране године – Конференција о фискалним и административним императивима за рани развој дјеце“.

За будућност нашег друштва, истакао је он, ванредно је важно да разумијемо неопходност вишеструког улагања у рани развој дјеце – и као одговорно друштво које препознаје изазове времена која долазе; и као појединци и породице које имају обавезу да на најквалитетнији начин припреме своју дјецу за те изазове.

„Управо ће бенефите нашег садашњег рада, а посебно економског раста и укупне стабилности црногорског друштва, у великој мјери осјетити најмлађа категорија нашег становништва. Немамо никаквих дилема да улажући у њихове прве кораке обезбјеђујемо дугорочан и одржив развој друштва, успостављеног на здравим основама“, рекао је предсједник Марковић на конференцији коју су организовали УНИЦЕФ и УДГ.

Премијер је казао да ћемо у наредном периоду наставити да активно подржавамо и спроводимо политике ка остваривању једнакости, укључивања и заштите најугроженијих, а посебан фокус ће бити на успостављању система праћења имплементације усвојених рјешења.

Однос Владе и УНИЦЕФ-а оцијенио је квалитетним и партнерским и истакао да је довео до значајних промјена у друштву у области социјалне политике и дјечије заштите: „То потврђују и бројни заједнички пројекти који су резултирали спровођењем реформи у домену свестране заштите дјеце и младих, а што се налази високо на агенди приоритета у раду Владе Црне Горе“.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ