Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Premijer Marković na Kolegijumu Uprave policije: Zahtijevam da beskompromisno zaštitite prije svega državu ali isto tako i svakog pojedinca

Premijer Marković na Kolegijumu Uprave policije: Zahtijevam da beskompromisno zaštitite prije svega državu ali isto tako i svakog pojedinca
Datum objave: 30.09.2019 12:28 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su službe bezbjednosti u našoj istoriji bile prve na braniku mirnog sna crnogorskih građana i da su odigrale nekada značajnu, a nekada i presudnu ulogu u očuvanju unutrašnje stabilnosti Crne Gore, a da se danas suočavaju sa kompleksnim bezbjednosnim izazovima za čije rješavanje su neophodna nova znanja, i nove tehnologije.

„Vlada je veoma svjesna da samo kadrovski i tehnološki osposobljene bezbjednosne službe mogu adekvatno odgovoriti tim izazovima i neće šteđeti niti zakidati na stvaranju najboljih mogućih uslova za funkcionisanje policije. Naprotiv!” – rekao je predsjednik Vlade na Kolegijumu Uprave policije.

Premijer Marković je ocijenio da je je konstituisanjem Uprave policije kao samostalnog državnog organa, stvoren institucionalni okvir koji je dao vidljive rezultate i u borbi protiv organizovanog kriminala; i na planu sprečavanja najtežih krivičnih djela, ili otkrivanja počinilaca onih zločina koji nijesu mogli biti spriječeni; i na polju borbe protiv korupcije i finansijskog kriminala; pa sve do sigurnijeg i bezbjednijeg saobraćaja na našim putevima.

„Koristim ovu priliku i da svim našim policajcima poručim da, prilikom obavljanja svoje dužnosti, uvijek imaju na umu nešto što je ustanovljeno još prije više od sto godina, prvim policijskim pravilnikom u Knjaževini Crnoj Gori: da se 'nikad oporo i na uvredljiv način' ne odnose prema građanima“ – poručio je predsjednik Vlade Duško Marković. Ocijenio je da smo posljednjih godina značajno unaprijedili odnos uzajamnog povjerenja između policajca i građanina o čemu govore rezultati svih istraživanja. Ali – dodao je Premijer – na tome se mora stalno raditi”.

„Moja poruka rukovodnoj strukturi službi bezbjednosti veoma je jasna: od vas zahtijevam da obezbijedite funkcionisanje bezbjednosnog sektora u skladu sa potrebama i očekivanjima građana Crne Gore; da beskompromisno zaštitite prije svega državu ali isto tako i svakog pojedinca koji je ugrožen kriminalnim aktivnostima; riječju, da svi osim kriminalaca u Crnoj Gori žive spokojno” – rekao je premijer Duško Marković na Kolegijumu Uprave policije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE