Manja slova Veća slova RSS

Pitajte predsjednika

Pitajte predsjednika

>

Predsjednik Marković: Desetine miliona troše se za razvoj infrastrukture na Sjeveru - bez toga nema ni kompanija ni investitora

Predsjednik Marković: Desetine miliona troše se za razvoj infrastrukture na Sjeveru - bez toga nema ni kompanija ni investitora
Datum objave: 23.09.2019 17:24 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je u Bijelom Polju na sastanku sa NVO sa sjevera Crne Gore da se desetine miliona na sjeveru troše danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, nove vodovode i druge podsticaje, naglasivši da bez toga nema niti kompanija niti investitora nigdje na svijetu, pa ni na Sjeveru.

„U Kolašinu na današnji dan, u okviru projekta koji je u toku, se troši 30 miliona eura za razvoj infrastrukture i novog skijaškog centra. 23 miliona se troši u Bijelom Polju. Troši se novca, pogledajte, Bjelopoljci to znaju. Mi ne pričamo o projektu koji treba da se radi, nego projektu koji se realizuje. Ja sam kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao jutros na portalima i na twitteru sliku nove žičare koju je Leitner postavio sve do vrha, od 1400 m sve do vrha Cmiljače. I već sam govorio o Đalovića pećini – to je 18 miliona vrijednosti projekta“, rekao je predsjednik Vlade.

Govoreći o razvoju Sjevera, Premijer se osvrnuo i na pojedine primjedbe u vezi razvojne politike: 

„I danas mi ti kritičari kažu - nije razvoj u putu, grade se putevi, treba otvarati fabrike. Ko će na Sjeveru da otvori fabriku ako nema puta? Ko će da napravi održivi biznis plan ako nema puta, ako nema energetsko napajanje, ako nema interneta, a vi ste govorili da ga nemate za vašu djelatnost, zamislite koje je to ograničenje, a ne sjutra za ozbiljan biznis i fabriku, ili ako nemate drugu infrastrukturu. Dakle, mi trošimo desetine miliona na sjeveru danas za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede ulaže u nove vodovode i druge podsticaje. Bez toga nema niti kompanija niti investitora nigdje na svijetu, pa ni na Sjeveru. Ja znam da smo mi zakasnili, da je to možda trebalo uraditi ranije, ali znam da smo morali da krenemo u tom pravcu – i krenuli smo“ , zaključio je predsjednik Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


VIDEO - Premijer u direktnom razgovoru sa NVO sjevera - Zlonamjerni su navodi da se u sjever na ulaže, a evo šta Vlada radi:
https://youtu.be/acyfbjXSjyQ