Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Предсједник Марковић: Жабљак ће бити оаза мира, чистоће, квалитетне и здраве понуде

Предсједник Марковић: Жабљак ће бити оаза мира, чистоће, квалитетне и здраве понуде
Датум објаве: 15.10.2018 14:24 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношцу Служба за односе с јавношцу
                                                
Предсједник Владе Душко Марковић је данас у оквиру радне посјете Жабљаку присуствовао свечаном отварању пута Куће Стијеповића – Савин Кук и вишенамјенског терена за мале спортове, као и првој вожњи електричног минибуса.

„Са задовољством констатујем да се на Жабљаку инвестиције које спроводи Влада и Општина Жабљак реализују најбољом могућом динамиком како смо обећали грађанима Жабљака и поручили цијелој Црној Гори“ – оцијенио је предсједник Марковић.

„Били смо на дијелу дионице пута од Жабљака до на Тепца дужине несто висе од једног км. Радови се одвијају добро И брзо ће бити спремни за асфалтирање. То ће омогућити квалитетнији живот грађанима И породицама из Тепаца који су у зимском периоду били практично одсјечени од свијета и били приморани да чекају сунце или отопљење снијега. Истовремено смо данас пустили у рад саобрацајницу од куце Стијеповића до скијалишта Савин кук. Видјели сте једну модерну и комфорну саобраћајницу која ће бити само један дио укупне инфраструктуре која ће од Жабљака водити према скијалишту“, рекао је Премијер, изразивши увјерење да це убрзо ове године бити расписан тендер за наставак радова на осталим дионицама ове саобраћајнице.

Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу

„Видјели сте да смо министар Јановић, предсједник општине Жабљак и ја отворили нове спортске терене за мале спортове за омладину и дјецу Жабљака, да је један простор који је некада био ружан и од којег смо окретали главу данас претворен у једну праву спортску вриједност града Жабљака И омладине Жаблајка И да је инвестиција која је такође вриједна и даје један нови садржај укупној туристичкој понуди Жабљака. И на крају овдје смо присуствовали церемонији предаје првог електричног аутобуса Црној Гори. Та иницијатива је потекла у јануару на састанку који се одржао код мене у кабинету са предсједником боард-а НЛБ групе и главним извршним директором Мартином Леберлеом и ево видите за мање од годину дана донација је реализована. Добили смо не само једну вриједну донацију него смо са овим послали поруку да це Жабљак бити оаза мира, оаза чистоће, квалитетне И здраве понуде не само за грађане Жабљака него И за оне који долазе на Жабљак И ја вјерујем да ће оваквих аутобуса у наредном период бити више И да ће по овоме бити препозната туристичка понуда Жабљака“ – поручио је Премијер.
 
Он је нагласио да су већ у овом тренутку потписани уговори за инвестиицје на Жабљаку у вриједности од преко 13 милиона еура, а да ће у овој години бити потрошено 3 милиона еура, што говори у интензивном улагању у инфраструктуру Жабљака.

Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу

„Инвеститор је већ добио грађевиснку дозволу за почетак радова на новом хотелу који ће бити на прољеће. Вјерујем да ће Савјет за приватизацију Владе мозда вец ове недјеље донијети одлуку о избору инвеститора на одмаралишту Медитеран, тако да ћемо идуће године на прољеће имати двије капиталне инвестиције на Жабљаку, нове хотелске и друге капацитете. Задовољан сам, све сто радимо на Жабљаку радимо за грађане, радимо за нашу економију, радимо за нова радна мјеста, за бољи стандард. То радимо на цијелом сјеверу радимо и у цијелој Црној Гори закључио је предсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ