Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте предсједника

Питајте предсједника

>

Премијер Душко Марковић разговарао са члановима ЦОЕЛА-е: Интеграција у ЕУ је политички приоритет Владе, желимо ЦГ у ЕУ и способни смо да тај циљ остваримо

Премијер Душко Марковић разговарао са члановима ЦОЕЛА-е: Интеграција у ЕУ је политички приоритет Владе, желимо ЦГ у ЕУ и способни смо да тај циљ остваримо
Датум објаве: 18.07.2018 19:08 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу

  
Предсједник Владе Душко Марковић примио је чланове ЦОЕЛА-е – Радне групе Савјета Европске уније – на челу са представником Аустрије Андреасом Брандштетером (Брандстäттер) која је започела вишедневну радну посјету Црној Гори.
   
Информишући представнике Радне групе, задужене за процес проширења Европске уније и њене односе са државама кандидатима, о политичким приоритетима Владе, Премијер је рекао да је имплементација евроспке агенде реформи главни политички циљ Владе, као што су на економском плану то развој, валоризација ресурса, отварање нових радних мјеста и подизање животног стандарда грађана.

„Захвални смо Европској унији на Стратегији проширења јер нам она даје прилику да остваримо своју визију – Црна Гора у Европскиој унији. Ми у Црној Гори желимо да ту прилику искористимо, и ми смо способни да и тај циљ остваримо. Зато нам је потребан интензиван дијалог са Европском унијом и зато сам захвалан на вашем интересу за Црну Гору“ – рекао је предсједник Марковић.

Говорећи о процесу евроспке интеграције наше земље предсједник Владе је упознао представнике ЦОЕЛА-е са промјенама у преговарачкој структури и најавио интензивније укључивање цивилног сектора у процес.

Премијер је упознао чланове Радне групе ЦОЕЛА са импозантним економским резултатима Владе у прошлој и у овој години као и са чињеницом да се у овом тренутку у нашој земљи реализују инвестиције вриједне више милијарди еура.
Представници Радне групе, коју чине стални представници држава чланица Уније у Бриселу, истакли су у разговору са предсједником Владе чињеницу да је Црна Гора на целу преговарачког процеса са ЕУ, поздравили посвећеност Владе европској агенди и спровођењу неопходних реформи и изразили подршку индивидуалном вредновању резултата кандидата у процесу приступања.

Састанку су присуствовали главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори амбасадор Аиво Орав.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ